Snel naar :  Lustrumnieuws Ledenlijst  -  Contact  
 

 

 
nieuws ea.
lustrum 2006
activiteiten
 
 
Home
 
   

Bericht van Huub Driessen uit Aruba:
Onderscheidingen voor Huub en Joan  ... en meer

terug

Mailbericht dd. 14 mei 2006
 
Vanuit het zonnige Aruba (32 graden en een koele bries) mogen wij Ryan  nog op  de valreep feliciteren met MOEDERDAG. Hier wordt dat groots gevierd met het tracteren van moeder in een of ander restaurant.
 
Ook mogen we Toon feliciteren met de zeer geslaagde lustrum-feest. We hebben genoten en zien uit naar het volgende .Wanneer komen jullie weer bij elkaar ?
 
Na het koudefront in Nederland te hebben ontvlucht zijn we op 1 april weer op Aruba geland om direkt de volgende dag deel te nemen aan de grootse FIESTA ROTARIA, een soort fleemarket van de Rotary waarvan de gelden bestemd zijn voor goede
 

doelen op Aruba. Dit jaar bedroeg de netto opbrengst AFL. 300.000 ,ongeveer Euro 150.000.
Joan en ik zaten in de verkoopplaats van custom-jewelry.
 
Maandag 3 april kregen we te horen dat de baby van onze dochter op 4 april zou worden gehaald en jawel reeds in de vroege morgen kregen we het telefoontje dat onze kleindochter Keira Elizabeth Redmond-Driessen was geboren in Hoboken NJ. Een flinke baby van 8 pond en 52 cm lang.
Joan is de volgende dag spoorslag (per vliegtuig) vertrokken om de grootmoederlijke plichten op zich te nemen.
Ik ben 14 dagen later vertrokken om mij bezig te houden met de 1 1/2 jaar oude kleinzoon Colin. Deze speelt het liefst buiten met allerlei soorten ballen en een plastic hockey/golfclub. Een OPA is natuurlijk de tegenparty. Daarnaast veel wandelwerk gedaan : naar de speeltuin, naar de speellessen, naar de supermarkt.
 
 
Begin mei kwamen we terug op Aruba en tijdens de kerkdienst in de kapel van de marinierskazerne ontving ik de pauselijke onderscheiding :"Commmandeur in de Orde van Sint Sylvester" uit handen van de vicaris generaal Monseigneur Krans Kuttschrutter van het militair Ordinariaat in Nederland. Ik heb deze hoge eer te danken aan het 40 jarig vrijwilligerswerk voor het militair tehuis en de Nederlandse en Arubaanse strijdkrachten op Aruba. De Monseigneur was speciaal hiervoor naar Aruba gekomen.
 
En Joan ontving een erkenning in de vorm van een eremedaille van het Ordinariaat van de Nederlandse Strijdfkrachten voor het muzikaal begeleiden gedurende 40 jaar van de kerkdiensten in de kapel van de kazerne en de diverse marineschepen.
 
Het kwam allemaal als een grote verrassing voor ons, maar niet voor de ongeveer 100 genodigden die de kerkdienst bijwoonden en ons feliciteerden  tijdens de receptie in de longroom. Volgens ingewijden is er 4 jaar aan gewerkt ; het was dus een goed bewaard geheim.
 
Ik stuur met deze E-mail enige foto's. Doe de groeten aan alle fergutijnen  en aanhang en tot schrijfs
 
 
Huub.