Snel naar :  Lustrumnieuws Ledenlijst  -  Contact  
 

 

 
nieuws ea.
lustrum 2006
activiteiten
 
 
Home
 
 

Nieuws en info activiteiten

Golftournooi op 31 juli 2006 in de Efteling

terug

Bekijk de tournooi-2006-foto's van Ad  -  Serieus iets over de uitslag weten?
 
Op 31 juli jl. werd er weer eens een slag in de lucht geslagen. Ondanks slechte weersvoorspellingen hielden ze het droog, de golfende Fergutijnen, die in de sprookjesachtige sfeer van de Efteling de hele dag heuveltje op en heuveltje af liepen. Op zoek naar de put of de hole. Maar dan niet die van vrouw Holle. Hoewel: de hole van Holle klinkt ook leuk!

Het was mij vergund 's avonds bij het etentje met de prijs-uitreiking aanwezig te zijn. Als soort vreemde eend in de bijt. Ik werd er getracteerd op het meest afgrijselijke jargon sinds de bloei van het welzijnswerk en de automatisering.

  
Rare jongens. Een flight met winnaar ...
en sticks van meer dan € 40,00.

Vogels

Je komt ook achter vreemde zaken op zo'n avondje. Die jongens en meisjes schuiven elkaar voor van alles en nog wat prijzen toe. Typisch van die "winners" die niet tegen hun verlies kunnen en dus alktijd iets moeten winnen. Zelfs voor allerlei nevenhobbys worden prijsjes verdeeld. Wist u bijvoorbeeld dat Toon Vissers in vogeltjes doet? Hij kreeg een prijsje voor het mooist gekweekte vogeltje: een birdie. Daar schijn je onder golfers de blitz mee te maken, want je mag hem aan je golfstick hangen. Joop Hermsen doet ook al in vogels, maar -passend bij zijn type- meer het forse soort: roofvogels. Schijnt er ook mooie te hebben voortgebracht. Hij kreeg de "Eagle"-prijs. Dan schijn je als golfer wel wat in huis te hebben.

Met de rollator voor ogen.
 
Is het u trouwens wel eens opgevallen dat die sport erg slecht is voor je houding. Ze staan er ook allemaal zo knullig bij. Kijk maar op de foto's. En dan hebben al van die rare broeken aan! Maar als ze slaan is het helemaal geen gezicht. Ze lijken wel van die onmogelijke Egyptische figuren op de muren van Pyramiden. Volgens deskundigen is de kans zeer groot dat je er een ernstige vorm van X-benen aan overhoudt. De kans dat je in een rolstoel of achter de rollator eindigt is na lang golfen zéér wel aanwezig. Wees dus voorzichtig. Als je er nog niet aan begonnen bent kun je het beter zo laten! Ga gewoon door bos en land wandelen, tennis af en toe wat om een balletje te slaan en ga carnaval vieren in Limburg; daar kun je je ook leuk verkleden!

Ze hobbyen trouwens niet alleen met vogels. De jongens en meisjes hebben allemaal wat met vliegen. Ze doen alles in en met flights. Zo'n flight schijnt bepalend te zijn voor het succes. (Vind je het gek dat zo'n Open Golftournooi door de KLM gesponsord wordt?) Joop was zó enthousiast over zijn flight. "Die had hem bij zijn overwinning geholpen" (zei hij welwillend).

Dure stick

Voor onze winnaar was het overigens niet de hele dag voor de wind gegaan. Naar verluidt zou Hermsen 's morgens zijn stick nog hebben willen verkopen aan Joop Roes. Deze had er € 40,00 voor geboden. Vind ik wel een hoop geld voor zo'n stokje met ijzeren bobbel . Achteraf bleek dat echter heel erg goedkoop te zijn. Dát snap ik nou weer niet! (En ... ja hoor, ik weet ook wel dat jullie dat een "clubbbbbb" noemen!)
Maar goed Joops doorzetten werd beloond. Hij won, dus volgend jaar slaat het hele clubje zijn balletje in de omgeving van Berlicum. 

Wilt u serieus nog wat over de uitslag weten?

OK dan, voor wie het snapt (de volgende tekst is geleverd door Toon Vissers):

Er waren 9 deelnemers (Joop en Marriette Roes, Ad en Joke van Helvoirt, Toon en Rijan Vissers, Paul van Loon, Frank Hagemans, Joop Hermsen), drie flights (groepjes) van drie personen ieder. De spelvorm was 'eclectic'' d.w.z. de resultaten van de beste negen van de achtien 'holes'.
 


de kampioen

Joop Hermsen was de winnaar met 24 punten.

Hij presteerde het tegelijkertijd om een zeldzame 'eagle' te produceren, dwz. twee onder 'par' ( Als een heel goede speler normaliter zes slagen nodig heeft om een par 5 hole te maken, deed Joop het, hoogst uitzonderlijk, in drie).

Toon Vissers had een welkome maar minder spectaculaite 'birdy', dwz één slag minder dan de 'par' van de hole (in dit geval twee slagen op een par drie hole).

Ad van Helvoort maakte de 'longest drive', d.w.z. de langste afstand bij een afslag, in dit geval zo'n 200 meter. Paul volgde hem (al of niet op de voet) met zo'n 180 meter (geschat).

Toelichting van Toon:
De wereldkampioenen zoals Tiger Woods kunnen de bal rond de 300 meter ver slaan. De kunst is daarbij om hem in de goede baan te houden (als je hem hard uit de richting slaat is hij flink mis !) De regel is dan ook dat de slag alleen voor de 'longest drive' telt als de bal op de 'fairway' is beland (het mooi gemaaide speelveld). Als hij in de 'rough' (het ruwe gras naast de fairway) terecht is gekomen ben je gediskwalificeerd.

Ryan Vissers won de 'neary'. Ze had van iedereen haar afslagbal het dichtst bij de hole.

Vermeld dient dat Anneth Hagemans diezelfde morgen het praktijkgedeelte van het (woordje voor scrabble!) Golfvaardigheidsbewijsexamen (GVB) met succes had afgelegd.

Volgend jaar wordt het tournooi dus georganiseerd onder leiding van Joop Hermsen.


Rijan het dichtst bij de hole

(JN)

Foto's van het tournooi van 2005 vind je hier.

De aankondiging van dit tournooi nog even zien?