Snel naar :  Lustrumnieuws Ledenlijst  -  Contact  
 

 

 
nieuws ea.
lustrum 2006
activiteiten
 
 
Home
 
 

Nieuws en info activiteiten

"Seniorenlunch" 8 augustus 2006
foto's
nieuwspagina

Voor de reacties: klik hier
 
Enkele Fergutijnen "van de eerste uren" konden -soms op het laatste moment en zeer onverhoopt- niet op het lustrum- feest van maart jl. aanwezig zijn. Betreurenswaardig. Niet in het minst voor henzelf. Het kersverse Ferguutbestuur -voort-komend uit de lustrum-commissie- vond het waardevol om onze "founding fathers" een alternatief te bieden teneinde elkaar te ontmoeten. Op 8 augustus werd daarom voor hen een lunch  georganiseerd. In de Ceulse Kaar te Boxtel kwamen ze met hun Galiënes bij elkaar. Een kleine bestuursdelegatie (Ad en Joost) was erbij.

De groep was -mede in overleg met de genodigden zelf- samengesteld uit de jaren 1941 - 1949:
Frans van Riel, Ben Tiggelovend, Ad van BIlsen, Piet de Roy, Leo Bergervoet, Georges Linssen. Helaas konden Koen Savelsberg en Leo Konings er ook deze keer niet bij zijn.

Natuurlijk kwamen er veel verhalen en anecdotes uit het verleden los. Bijvoorbeeld van Frans van Riel, die in het eerste oorlogsjaar al met zijn studie begon, toen moest stoppen en in 1946 een van de weinigen was die het weer oppakte. Herinneringen uit de eerste jaren -de woensdagavonden bij Pijnenburg (Old DUtch) en de toepavonden bij de Lekpot- werden opgehaald. Uitgewisseld werd wat men nog wist van oude bekenden. Ook nu werden -zoals tijdens het lustrumfeest- foto's uit het verleden gepresenteerd. Tijdens de lunch werden de bestelde DVD's en CD's overhandigd.

Klik hier aan om de foto's van Ben Tiggelovend, Ad van Helvoort en Joost Nachbahr te zien.

Enthousiaste reacties

De reacties waren zeer enthousiast. Hoe de bijeenkomst werd ervaren is wel op te maken uit een hiervan, de reactie die Georges Linssen daags erna stuurde:

Met veel genoegen denk ik terug aan de bijeenkomst van gisteren in de Keulse Kaar.
Wat een evenement om vrienden en hun vrouwen, sommige na een halve eeuw, weer terug te zien in de ambiance van een gezellige buitenaperitief en een voortreffelijk diner van uitgelezen spijzen met sprankelende, de geest moeiteloos verheffende, wijn besproeid. Met zijn tafelspeech gaf Ad in welgekozen woorden aan het gebeuren het dispuutkader dat er bij hoorde.
En dan is het verrassend te bemerken hoe dat illustere gezelschap van Fergutijnen van het eerste uur, afkomstig uit alle windstreken, welhaast een naadloos geheel vormt, alsof de tijd geen rol heeft gespeeld. Er heerste als vanouds een geest van spontane camaraderie.
Zonder jullie zou het niet gebeurd zijn.
Weer een halve eeuw wachten zou jammer zijn.
In het bijzonder wil ik Joost danken voor alle creativiteit en energie, gestoken in de vervaardiging van de Ferguut DVD, een beelddocument van uitzonderlijke klasse.
Ik heb het Ferguut-legioen weer voorbij zien trekken in al zijn kleurrijke schakeringen: opgewekt en vrolijk, bruisend en brassend, te land en te water, te voet en per koets, met opkomende en verdwijnende kuiven, baarden, snorren, sikken en bakkebaarden, met dispuutpet en dienstjacquet. Ook met bier en wijn want zo zegt een volkse zegswijze: het water is voor de boeren. Slechts boeken zijn ver te zoeken.
Met dat alles wil ik zeggen dat ik heb genoten van bijeenkomst en 1946-2006 Ferguut-reportage.

Wat ons (het Ferguutbestuur) betreft: graag -met dank en respect- gedaan!

(JN)