Snel naar :  Lustrumnieuws Ledenlijst  -  Contact  
 

 

 
nieuws ea.
lustrum 2006
activiteiten
 
 
Home
 
 

Nieuws en info activiteiten

Het Golftournooi 2007

Op 10 augustus vond het jaarlijkse Ferguutgolftournooi plaats op:
 
Golfclub De Dommel in Sint-Michielsgestel.

Zegenwerp 12 - 5271 NC  St. Michielsgestel
Tel: 073 5512316 (Clubhuis)

Hier een verslag
van organisator Joop Hermsen:
de 12de Ferguut-Golfdag
op 10 augustus 2007
 


Voorbereidingen voor het tournooi.

  Vergezeld van enkele caddies arriveerden tegen het middaguur een elftal (overwegend goed -getrainde) Fergutijnen en Galienes voor de jaarlijkse wedstrijd om de Ferguut-Golf-trofee. Helaas waren enkele vaste deelnemers aan dit dispuut-festijn dit jaar verhinderd om uiteenlopende redenen, waarbij Paul van loon op het allerlaatste moment van deelname moest afzien, omdat hij een teen brak tegen een tafelpoot!! Erg onhandig!
 
Gespeeld werd de spelvorm texas-scramble waarbij de team-inzet erg belangrijk is.

Bij een heerlijk zonnetje en zomerse temperaturen werd vol over-gave gespeeld op de mooie baan van Golfclub de Dommel,waar zowel Ad van Bilsen als Joop Hermsen lid zijn, en deze dag ook georganiseerd hadden.
Bij binnenkomst op de 19de hole viel vooral het enthousiasme van onze nieuwe Golfsterren Hanneke Nachbahr en Wim van Baal op, die voor het eerst als speler deelnamen. Wim had met zijn spel overigens veel indruk gemaakt op zijn nieuwe liefde Brigitte, die hem een aantal holes nauwlettend heeft gevolgd! Hanneke moest het daarentegen alleen klaren (ook zelf de tas dragen!), want Joost reageerde zijn aversie tegen het golfspel af door 60 km. in de omgeving rond te trappen op zo'n lichte race-fiets!
 


 

 

 

 

 


Hanneke mocht als nieuw talent
 het woord voeren.


 

 

 

 

 


Ad van Bilsen en zijn team
waren de winnaars

Na een uitgebreide borrel op het terras en lekker opfrissen werd het diner geopend met het zingen van het dispuutlied. Inmiddels was het gezelschap behoorlijk uitgebreid door niet-spelende mee-eters!
Joop maakte tijdens de prijsuitreiking duidelijk dat vooral de nieuwe deelnemers een goede indruk achtergelaten hebben en volgend jaar weer mee mogen spelen!(als ze goed blijven oefenen)

Het winnende team bestond uit Ad van Bilsen, Ad van Helvoort en Mariette Roes. Naast de Ferguut-trofee, die aan Ad van Bilsen werd overhandigd , werden de winnaars nog beloond met extra prijzen.


Volgend jaar mogen zij de organisatie van de Ferguut-Golfdag voor hun rekening nemen. Een goede 2de plaats werd bereikt door het team van Joop Roes, met Joke van Helvoort en Hanneke Nachbar.

Na een goede maaltijd en voldoende wijn vertrok het gezelschap rond 21.30 uur weer voldaan naar huis. Het was weer een geslaagde Ferguut-happening. We kijken al weer uit naar volgend jaar, misschien wel op Anderstein?


 

 

 

 

Koffie na voor de Galienes.

De rest van de foto's ziet u hieronder.

Veneranda sempre amicitia.....
Joop Hermsen.

De rest van de foto's (gemaakt door Ad van Helvoort):
 
 
De Golftournooien 2005 en 2006

Nog eens terugkijken naar de Golfdag 2005 ? (aankondiging).
Foto's van dat tournooi vind je hier.
Het verslag en de foto's van 2006 vind je hier!